زیمنس

انواع ماژول زیمنس

ماژول زیمنس

ماژول زیمنس PS

ماژول به منبع تغذیه‌ ای زیمنس گفته می‌ شود که ولتاژ مورد نیاز برای PLCهای زیمنس را تامین می‌ کند و موجب ایجاد ولتاژهای متفاوتی مانند 24 ولت DC، 5 ولت DC و 110 و 220 ولت AC می شود. ولتاژ منبع تغذیه یا همان ماژول زیمنس باید به صورت رگوله یا تنظیم‌ شده باشد. در برخی موارد نیز برای این کار از منبع تغذیه سوئیچینگ بهره می‌ گیرند. بنابراین می‌ توان به این نکته پی‌ برد که ماژول زیمنس از چه اهمیت ویژه‌ ای برای تغذیه منبع برخوردار است. به‌ همین‌ علت ما در این مقاله ماژول زیمنس را مورد بررسی قرار می‌ دهیم. پس تا پایان مقاله همراه ما بمانید.

عملکرد ماژول زیمنس PS

همان‌ طور که در مقدمه به آن اشاره کرده‌ ایم، ماژول زیمنس  به‌ عنوان منبع تغذیه زیمنس مطرح می‌ باشد که وظیفه تامین PLCهای زیمنس و ایجاد ولتاژهای متفاوتی مانند 24 ولت DC، 5 ولت DC و 110 و 220 ولت AC را بر عهده دارد. این منبع تغذیه باید به‌ صورت رله و کاملاً تنظیم‌ شده باشد. به‌ طور معمول ولتاژی که برای PLCها مورد استفاده قرار می‌ گیرد بین ۲.۵ تا ۵ ولت DC می‌ باشد. گاهی اوقات برای دستیابی به راندم بالا از منبع تغذیه سوئیچینگ نیز بهره می‌ گیرند.

برای تغذیه محرک‌ ها و رله‌ ها نیز ولتاژ ۲۴ ولت مورد استفاده قرار می‌ گیرد، اما گاهی ممکن است ولتاژهای ۱۱۰ یا ۲۲۰ ولت AC نیز استفاده شوند. گاهی نیاز داریم که برای کنترل شرایط اگر جریان منبع تغذیه قطع شد، برخی از موارد مانند اطلاعات موجود در حافظه، تایمر حافظه پایدار و محتویات شمارنده ها بدون تغییر بمانند، برای این منظور از یک باتری با نام Lithium برای حفظ حافظه استفاده می‌ شود که به آن Battery Backup  گفته می‌ شود.

این باطری با ولتاژ ۶.۳ تا ۸.۲ کار می‌ کند و مجهز به یک چراغ نشانگر است. این چراغ نشانگر به Battery Low LED زیمنس معروف می‌ باشد و کاربرد آن به این طریق است که وقتی این نشان‌ دهنده روشن می‌ شود، یعنی باطری مذکور نیاز به تعویض دارد. هنگام تعویض نیز باید ابتدا از یک منبع تغذیه دیگر ولتاژ ماژول را تامین کرد و سپس باتری تعویض شود.

معرفی انواع ماژول های دیگر زیمنس در ولتابین (نمایندگی زیمنس)

ماژول های زیمنس به انواع مختلفی دسته‌ بندی می‌ شوند و تنوع بسیار زیادی دارند. این ماژول ها در PCLها به کار می روند و عبارت‌ اند از:

  • ماژول پردازشگر زیمنس CPU

در ماژول پردازشگر مرکزی زیمنس CPUهایی وجود دارند که کارایی و قدرت آن‌ ها متفاوت است. برنامه‌ هایی که برای تحقق یافتن اهداف سیستم‌ های اتوماسیون صنعتی زیمنس طراحی می‌ شوند، در CPUها ذخیره و سپس اجرا می‌ شود. هم چنین برخی از CPUها این توانایی را دارند که بر روی آن‌ ها امکان برقراری ارتباط بین بخش‌ های مختلف شبکه زیمنس مانند شبکه‌ های نظیر Profibus , MPI و Profinet از طریق پورت زیمنس واسط نصب شود. علاوه‌ بر این  توانایی، CPUهای زیمنس مرکزی بر روی خودشان برخی ورودی و خروجی‌ هایی دارند که این ورودی و خروجی‌ ها دارای عملکردهای خاص و مخصوص به خود می‌ باشند.

  • ماژول سیگنال زیمنس SM

در صورت نیاز از این ماژول ها می‌ توان به‌ عنوان خروجی و ورودی‌ های دیجیتال و آنالوگ در سیستم استفاده کرد، به‌ طوری‌ که ارتباط بین PLCها و فرایند تحت کنترل از طریق همین ماژول ها برقرار می‌ شود.

  • ماژول منبع تغذیه زیمنس PS

ماژول منبع تغذیه زیمنس به ماژولی گفته می‌ شود که تغذیه PLCها را بر عهده دارد. این ماژول توانایی تبدیل ولتاژ شبکه (120/230VAC) را به ولتاژ 24 VDC و یا 5 VDC دارد.

خرید انواع دیگر ماژول زیمنس

علاوه‌ بر چند نوع ماژول زیمنس که در بالا معرفی کردیم، ماژول های زیمنس انواع دیگری نیز دارند که هر کدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند و برای عملکردهای مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در زیر به برخی از آن‌ ها اشاره می‌ کنیم.

  • ماژول واسطه زیمنس IM

این ماژول ها در اتصال CPUها به واحدهای گسترش‌ دهنده در ساختارهای چند ردیفه کاربرد دارند.

  • ماژول توابع خاص زیمنس FM

این ماژول ها، همان‌ طور که از نام شان پیداست، توابع خاصی در صنایع را پیاده‌ سازی می‌ کنند که در صنایع کاربردهای مختلف و خاصی دارند، مانند توابع کنترل موقعیت، قطعه شمارش سریع، کنترل حلقه بسته و مواردی از این قبیل. با استفاده از این ماژول ها CPUهای زیمنس به اجرای برنامه‌ های دیگر نیازی ندارند.

  • ماژول پردازنده ارتباطی زیمنس CP

ماژول پردازنده قابلیت CPUها برای برقرار کردن ارتباط با اجزای مختلف شبکه‌ های صنعتی را افزایش می‌ دهد.

  • رک وریل زیمنس Rack

رک وریل زیمنس نوعی ارتباط مکانیکی بین ماژول های زیمنس ایجاد می‌ کند یا به بیانی دیگر، مانند بدنه‌ ای برای نصب کردن ماژول ها است که علاوه‌ بر ارتباط مکانیکی، ارتباط الکتریکی نیز فراهم می‌ کند که این کار را از طریق باس انجام می‌ دهد. رک در مورد S7-300 نیز کاربرد دارد.

  • کارت حافظه زیمنس MC

کارت حافظه زیمنس سه نوع کاربرد مختلف دارد، از جمله؛ گسترش حافظه‌ های برنامه در CPU زیمنس، ذخیره برنامه کاربران و پارامترهای مربوط به آن، تغییر ورژن های سیستم‌ عامل. این کارت‌ ها داخل شیارهایی قرار می‌ گیرند که بر روی CPUها تعبیه‌ شده است.

  • ابزارهای برنامه‌ ریزی

ابزارهای برنامه‌ ریزی برای برنامه‌ ریزی، پیکربندی، اختصاص پارامترها به PLCها و تصحیح خطاها کاربرد دارد.

  • کابل‌ های متفاوت

کابل‌ های متفاوت همانند کابل‌ هایی می‌ باشند که برای متصل کردن ابزار برنامه‌ ریزی‌ شده به PLC کاربرد دارند.

ویژگی‌ های ماژول زیمنس

ماژول زیمنس ویژگی‌ های منحصر به‌ فردی دارد که باعث تمایز این ماژول از سایر برندها می‌ شود. با توجه به توضیحات بالا می‌ توانید به برخی از این ویژگی‌ های مثبت پی ببرید. برخی دیگر از این ویژگی‌ های ماژول زیمنس عبارت‌ اند از:

  1. طراحی متناسب با نوع عملکرد

این ماژول ها متناسب با نحوه کاربرد، نوع نیاز و به‌ منظور مدیریت بهینه سازی فرآیندهای صنعتی و کنترل آن‌ ها طراحی و تولید می‌ شوند، بنابراین انواع مختلف و متنوعی دارند.

  1. مقیاس پذیری وسیع

مقیاس پذیری وسیع، عملکرد یکپارچه و کاربری آسان و راحت از دیگر ویژگی‌ های منحصر به هر فرد و حائز اهمیت ماژول زیمنس می‌ باشد که موجب استفاده گسترده از این نوع ماژول ها شده‌ است.

  1. کنترل کننده کاربری

ماژول های زیمنس به‌ عنوان کنترل‌ کننده‌ های کاربری و پیشرفته به‌ خوبی توانستند آزمایش خود را پس بدهند‌.

  1. سرعت پردازش بالا

این ماژول ها سرعت پردازش بسیار بالا، ظرفیت WORK Memory برنامه و ظرفیت WORK Memory دلتای بالایی دارند.

  1. امکان برقراری ارتباطات شبکه ای

ماژول های زیمنس با استفاده از کارت‌ های شبکه، برقراری ارتباطات بین شبکه‌ ای را امکان‌ پذیر می‌ سازند.

  1. پشتیبانی از وقفه‌ ها

ماژول های زیمنس در رنج وسیع، تنوع دستورات را دارند و  اکثریت وقفه‌ های مدل S7 – 300 و وقفه‌ های اضافه‌ تر را پشتیبانی می‌ کنند.

  1. امکان برقراری ارتباطات گسترده

این ماژول ها امکان برقراری ارتباط با انواع مانیتورینگ، کامپیوترها، HMI و wincc را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *