اشنایدر

رله sepam

زله sepam

رله sepam

رله یک کلید برقی پرسرعت است که توسط مدار الکتریکی جداگانه کار می‌کند و کنتاکت‌های آن باز و بسته می‌شود. سیم پیچ این کلید الکتریکی به روش‌های مختلف مکانیکی، حرارتی، مغناطیسی و الکترواستاتیکی تحریک می‌شود. برای کنترل مداری با سیگنال ضعیف مانند روشن کردن یک موتور الکتریکی یا برای کنترل مداری با سیگنال ضعیف یکسان برای مدیریت چندین عنصر مختلف در تابلو برق استفاده می‌شود. در واقع رله‌ها کلید تبدیل هستند، با این تفاوت که سوئیچ‌ها نیاز به فشار دادن توسط انسان دارند. اما در رله‌های جریان این کلید تغییر حالت می‌دهد. یعنی به رله ولتاژ می‌دهد و رله کلید را روشن و خاموش می‌کند.

رله چطور کار می کند؟

در رله‌های الکترومکانیکی، ولتاژ اعمال شده به رله برای فعال کردن آن معمولاً کم است، اما کلیدی که در داخل رله تغییر حالت می‌دهد، ممکن است خاموش شود و جریان زیادی وصل شود. از این ویژگی می‌توان برای برق ساختمان، برق صنعتی و تجهیزات برق استفاده کرد. رله اشنایدر: اشنایدر الکتریک یک شرکت فرانسوی است که در سال 1836 تأسیس شد و در سال 1981 در زمینه تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی تأسیس شد. اشنایدر الکتریک در فهرست 500 شرکت بزرگ جهان قرار دارد. رله‌های اشنایدر شامل رله‌های VAMP، رله‌های SEPAM و رله‌های MICOM هستند. رله اشنایدر را می‌توان از سایت‌های معتبر فروش این محصول و یا از فروشگاه‌های قراردادی برند اشنایدر با کیفیت تضمینی محصول تهیه کرد.

رله حفاظتی sepam

گروه دیگری از رله‌های حفاظتی اشنایدر رله حفاظتی sepam می‌باشد. این رله‌های حفاظتی دستگاه‌هایی با کارایی بالا هستند که می‌توانند برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم‌های قدرت مورد استفاده قرار گیرند. چهار سری رله حفاظتی سپام 20، 40، 60 و 80 می‌توانند انواع مختلف حفاظت را انجام دهند. سری 80 کامل‌ترین سری از چهار سری دیگر است و بهترین ویژگی‌های سخت افزاری را در زمینه سخت‌افزار دارد.

این رله‌های حفاظتی با نوع کدی که در شروع مورد استفاده قرار می‌گیرد، مشخص می‌شوند. رله حفاظتی کد T (حفاظت ترانسفورماتور)، کد S (حفاظت پست)، رله حفاظتی، فیدر (ورودی) / حفاظت خط ورودی، رله حفاظتی کد B (حفاظت در شینه)، قطع برق، کد G (حفاظت ژنراتور) رله حفاظتی ژنراتور، رله حفاظتی کد C (محافظت کندانسور)، رله حفاظتی خازن و در نهایت کد M (محافظت موتور) رله حفاظتی موتور.

مزایای رله حفاظتی اشنایدر سری sepam

یکی دیگر از مزیت‌های رله‌های سپم این است که می‌توانند با آخرین پروتکل‌های ارتباطی مانند IEC61850، Modbus، DNP3 مطابقت داشته باشند، با استفاده از نرم افزارهای برنامه نویسی ساده برای اپراتورها قابل راه اندازی بوده و دارای ویژگی‌های ماژولار هستند. در هر نقطه از پروژه، می‌توانید با افزودن گزینه‌های مناسب به رله، عملکرد رله را ارتقا دهید. این رله‌ها همچنین به شما این امکان را می‌دهند که رله‌ای با سخت‌افزار صفحه نمایش جدا از واحد اصلی انتخاب کنید. هر سری از رله‌های حفاظتی sepam چندین مدل و کاربرد متفاوت دارند، از جمله:

رله های حفاظتی اشنایدر sepam 20

رله‌های Spam Series 20 برای کاربردهای استاندارد و عمومی طراحی و توسعه یافته‌اند. هفت نوع رله در این سری وجود دارد که عمدتاً برای سیستم‌های توزیع برق می‌باشند.

رله های حفاظتی اشنایدر سری sepam 40

رله‌های Sepam Series 40 برای کاربردهای دشوار طراحی و توسعه یافته‌اند. 13 نوع رله در این سری وجود دارد که سیستم‌های توزیع برق صنعتی را هدف قرار می‌دهد.

رله های حفاظتی موتور اشنایدر سپم سری 60

رله های Sepam Series 60 برای کاربردهای پیچیده سیستم های توزیع برق طراحی و توسعه یافته اند. در این سری هشت نوع رله وجود دارد.

رله حفاظتی موتور اشنایدر سری سپم 80

رله‌های Sepam Series 80 برای کاربردهای سفارشی بیشتر در سیستم‌های توزیع طراحی و توسعه یافته‌اند. در این سری 16 نوع رله وجود دارد.

رله حفاظتی موتور اشنایدر ساموا

رله حفاظتی موتور Samwha بر اساس اصول اولیه اندازه‌گیری جریان مدار طراحی شده است و دارای یک ترانسفورماتور جریان داخلی است که به طور مداوم میزان جریان ورودی به موتور را اندازه‌گیری می‌کند و خطاهای مدار موتور را پوشش می‌دهد. این مزیت باعث کاهش مقدار قطعات مصرفی در پنل می‌شود. این رله‌های حفاظتی موتور، EOCR مخفف Electronic Over Current Relay است که در بخش‌های مختلف صنعت و در اکثر تابلوهای برق در دستگاه‌ها و ماشین‌های صنعتی استفاده می‌شود. هدف اصلی Samwha تولید انواع تجهیزات با کیفیت بالا برای محافظت از موتورهای الکتریکی در برابر خرابی‌های الکتریکی مختلف است که در حین کار موتور رخ می‌دهد.

رله های حفاظتی موتور اشنایدر ومپ

رله‌های حفاظتی Vamp نیز یکی از زیرمجموعه‌های حفاظتی برند اشنایدر با مدل‌های چند منظوره می‌باشد. این حفاظت‌ها شامل حفاظت جریان، فیدرها، ژنراتورها، خطوط هوایی شبکه‌های توزیع، بانک‌های خازنی، راکتورها و موتورها است. با توجه به اندازه جمع و جور آن، انواع مختلفی از رله‌ها و برجستگی‌های حفاظتی وجود دارد که با انواع تابلوهای برق قابل استفاده هستند. همچنین دارای سخت‌افزار کاربر پسند است و رابط کاربری آن برای اپراتورها بسیار مناسب می‌باشد.

علت استفاده از رله های حفاظتی (protection relays) در پست های برق چیست؟

سیستم‌های قدرت از کابل‌های ولتاژ بالا برای ارسال ولتاژ به مکان‌های دور استفاده می‌کنند. همچنین به دلیل طولانی بودن مسیر تلفات بسیار زیاد است، بنابراین از ترانسفورماتور قدرت استفاده می‌شود تا این ولتاژ را تا هزاران ولت افزایش داده و قبل از استفاده از این مقدار ولتاژ، ترانسفورماتور کاهنده به مقصد مصرف‌کننده ارسال کند. در پست‌های فشار قوی که این ترانسفورماتورها برای کاهش مجدد ولتاژ مورد نظر نصب می‌شوند و در سطوح ولتاژ بسیار بالا کار می‌کنند، ابعاد و اندازه ترانسفورماتورها بسیار بزرگ و سنگین است و قیمت آن بسیار بالاست.

تشخیص خطای رله های اضافه جریان براساس زمان

این نوع حفاظت باعث ایجاد خطا در قسمت (F) می شود. در این روش زمان مناسب برای رله در نظر گرفته می شود تا در صورت بروز خطا در زمان مناسب، نزدیک ترین سوئیچ به خطا باز شود. همچنین اندازه جریان بر برقراری همگام سازی تأثیر نمی گذارد، زیرا نوع حفاظت، جریان بیش از حد حفاظتی، همگی در BCDE در نظر گرفته می شوند که یک نوع زمان ثابت در نظر گرفته می شود، یعنی تابع زمان به عملکرد فعلی بستگی ندارد.

تشخیص خطای رله های اضافه جریان براساس جریان

در این روش هر رله نسبت به رله پایین دست، دارای تاخیر زمانی است، بنابراین اگر مثلاً در نقطه F خطایی رخ دهد رله B قبل از تشخیص رله‌های C و D خاموش می‌شود. قبل از رفع عیب مطمئن شوید که رله بالادست کار نمی‌کند.

انواع رله حفاظتی:

رله‌ها نوعی کلید الکتریکی هستند که به جای قطع و وصل شدن توسط انسان به سوییچ در یک مدار توسط مدار الکتریکی دیگری انجام می‌شود و از نظر فناوری ساخت به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • رله الکترومکانیکی
  • رله استاتیک
  • رله دیجیتال

توجه داشته باشید که در حال حاضر دو نوع اول این محصول به تدریج با نوع سوم جایگزین می‌شوند. دو دلیل اصلی برای این عمل وجود دارد؛

  1. رله‌های دیجیتال از نظر کنترل نسبت به دو نوع اول برتری دارند و قابل برنامه‌ریزی هستند. نوع دیجیتال دارای پردازنده‌ای است که می‌تواند خطا را تحلیل کرده و بر اساس نوع خطا پاسخ مناسب را ارائه دهد. بنابراین، رله‌ها در این نوع همه کاره هستند و می‌توانند چندین عملکرد مختلف را ارائه دهند.
  2. دلیل دوم این است که نوع دیجیتال می‌تواند جایگزین رله‌های متعدد از انواع دیگر شود و راندمان همه رله‌ها را به طور همزمان افزایش می‌دهد و در نتیجه فضای کمتری را در سیستم اشغال می‌کند.

نحوه عملکرد رله حفاظتی در ترانسفورماتور

وظیفه ترانسفورماتور انتقال جریان از مداری به مدار دیگر توسط القای الکترومغناطیسی و سیم پیچی است. این محصول در پست‌های فشار قوی و نیروگاه‌ها استفاده می‌شود. برق تولید شده در یک نیروگاه باید چندین بار کاهش یابد تا به دست مصرف کنندگان برسد، برای این شما باید از یک ترانسفورماتور بعد از ژنراتور استفاده کنید.

آنچه برای انتخاب یک رله حفاظتی مهم است پارامترهای زیر می باشد:

  • سرعت کارکرد: میانگین زمان از تشخیص خطا تا نمایش پاسخ مناسب از سمت رله حفاظتی
  • حساسیت: حداقل جریانی که رله به آن واکنش نشان می‌دهد
  • پایداری: پاسخ صحیح رله حفاظتی به کلیه خطاهایی که در محدوده حفاظتی رخ می‌دهد

تشخیص و انتخاب در شرایط خطا: تشخیص صحیح قطعات معیوب و جداسازی از شبکه

حفاظت از سیستم‌های الکتریکی به قدری مهم است که شرکت‌های زیادی در سراسر دنیا در زمینه طراحی و ساخت رله‌های حفاظتی فعالیت می‌کنند. از جمله مهم‌ترین شرکت‌های این حوزه می‌توان به زیمنس و اشنایدر اشاره کرد.

کلام پایانی

کلیدهای برق از تجهیزات و دستگاه‌های سیستم قدرت در برابر نقص و اتصالات محافظت می‌کنند. قبل از باز کردن کلید برق، سیم پیچ کار باید تغذیه شود. این منبع تغذیه توسط یک رله حفاظتی تامین می‌شود. رله وسیله‌ای است که با تغییرات الکتریکی مانند ولتاژ یا جریان یا مقادیر فیزیکی مانند دما یا حرکت روغن تحریک می‌شود تا دستگاه‌های دیگر را راه‌اندازی کند و در نهایت مدار را توسط کلید برق یا قطع‌کننده مدار، قطع کند. امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *